Lydia

Wie zijn we?

De vrouwen vereniging “Lydia", deze is opgericht in 1952 Lydia heeft op dit moment 17 leden. We vergaderen 1x in de 14 dagen op maandagavond. Er wordt dan een Bijbels, maatschappelijk onderwerp besproken uit het contactblad, een uitgave van de BCGV. Soms met een creatieve verwerking.

Naar wie kan ik vragen?

Secretaresse: Alie Hamhuis-Oosting tel. 0523-614195

In 2012 bestond de vereniging 60 jaar. Dit werd gevierd op maandag 22 oktober 2012. Deze avond was er een terugblik op de geschiedenis. De avond werd opgeluisterd door het genieten van een buffet. Verder waren we creatief bezig. Er zijn contacten met de vrouwen vereniging uit Hardenberg “ Dient elkander”
Het afgelopen jaar waren er gezamenlijke bijeenkomsten in gezellige sfeer. In Dedemsvaart hadden we samen een bespreking met als onderwerp “Een levende gemeente”, gevolgd door een verwerking in groepjes. In Hardenberg werden we verrast door een High Tea die de zusters voor ons hadden klaargemaakt. Heerlijk en gezellig.
Dit jaar hopen we in Dedemsvaart een gezamenlijke broodmaaltijd te gebruiken, gevolgd door een paasviering. Al deze bijeenkomsten hebben tot doel om God te loven, om geestelijk opgebouwd te worden door Bijbelstudie, om van elkaar te leren en elkaar te leren kennen.

Landelijke organisatie:

Lydia is aangesloten bij de Bond van Christelijke Gereformeerde Vrouwenverenigingen. (BCGV) Eenmaal per jaar is er de Bondsdag, die door het Bondsbestuur wordt georganiseerd op wisselende locaties. De laatste jaren bijv. in Aalsmeer, Urk, Veenendaal en Sliedrecht. Deze dag wordt ieder jaar door meerdere vrouwen van Lydia bezocht. Tweemaal per jaar is de districtsavond in Hoogeveen, waar een spreker/spreekster voor wordt uitgenodigd. Ook worden er door het Bondsbestuur bezinningsdagen georganiseerd. In 2014 vond dat plaats in Dedemsvaart De BCGV heeft vele contacten op politiek en maatschappelijk gebied. Zo spreken ze ook met de Christen Unie over ethiek en samenleving.  

images

Live luisteren

U kunt de dienst live volgen op:

kerkdienstgemist groot

www.kerkdienstgemist.nl

Neem contact op

Christelijke Gereformeerde Immanuëlkerk

Kerkstraat 7 (ingang Zwiersstraat)
7701 EA Dedemsvaart

Postadres: Postbus 88, 7700 AB Dedemsvaart

Tel. 0523-613949
webredactie: mail